Mladého muža olúpili na diskotéke. Na prechádzke v lese našiel obesenca. Mladík prichytený pri krádeži v obchode. Prepadnutie mladíkov v Prešove

14.09.2009 Prešov

Sobotňajší futbalový zápas v Prešove bez výtržností: V súvislosti so zabezpečením ochrany života, zdravia a majetku občanov, ako aj ochrany pred hromadným narúšaním verejného poriadku pred, počas a po skončení ...
Zápas sa odohral dňa 12.9.2009 so začiatkom o 19.30 hod. na štadióne 1. FC TATRAN Prešov, v Prešove a nedošlo k narušeniu verejného poriadku. Opatrenia zo strany polície boli v čase o 22.30 hod. ukončené.

Mladého muža olúpili na diskotéke
V noci zo soboty na nedeľu 13.9.2009 v čase o 02.00 hod. policajnej hliadke bolo oznámené, že v obci Kamenica, okr. Sabinov na diskotéke, v miestnom disco bare v čase asi okolo 01.45 bol prepadnutý a okradnutý 21 ročný muž z Brezovice, okr. Sabinov. Mladého muža vo vzdialenosti asi 50 metrov od baru v neosvetlenej časti dediny zozadu od chrbta niekto sotil a na zem, a keď spadol tak jeden z 5 člennej partie mu prikľakol chrbát a držal ho. Partia ho okradla o tri strieborné retiazky z krku a tri strieborné retiazky z ľavej ruky. Z pravej ruky mu stiahli 3 strieborné prstene a z ľavej ruky prsteň z chirurgickej ocele. Z ľavého ucha mu stiahli náušničku . Potom páchatelia z miesta činu ušli. Celková škoda, ktorá vznikla pre poškodeného mladého muža je 298,76 Eur.
Prípad vyšetruje Úrad justičnej a kriminálnej polície OR PZ v Prešove a vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin lúpeže.

Na prechádzke v lese našiel obesenca
V sobotu polícii ohlásil 46 ročný muž z Plavnice, okr. Stará Ľubovňa, že v lesnom poraste na kopci zvanom Vaňbark v katastrálnom území obce Plavnica, našiel obeseného človeka. Polícia pri vyšetrovaní zistila, že ide o obesené telo doposiaľ nestotožneného muža v značnom štádiu rozkladu. Za účelom zistenia totožnosti osoby, príčiny a doby smrti bola povereným príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru v Ľubotíne nariadená
súdno-znalecká pitva a je začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Mladík prichytený pri krádeži v obchode
V sobotu 12.09.2009 v čase o 17.00 hod. bol pracovníkom SBS služby jedného obchodného domu v Prešove prichytený pri krádeží 21 ročný Prešovčan. Mladý muž ukradol 1 puzdro na fotoaparát v hodnote 4,49, -EUR, ktorý si schoval do topánky kolieskových korčúľ, ktoré mal pri sebe. Tak sa bez zaplatenia pokúsil prejsť za pokladne, pričom bol v priestore za pokladňami zastavený pracovníkom SBS.
Mladý muž už bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý, naposledy uložením blokovej pokuty nezaplatenej na mieste policajtom Obv. oddel. PZ Prešov - Juh, za priestupok proti majetku. s právoplatnosťou od dňa 14.08.2009. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie a zároveň menovanému vzniesol obvinenie, pre prečin krádeže a je stíhaný na slobode. Vyšetruje OO PZ Prešov – Sever.

Prepadnutie mladíkov v Prešove
V sobotu 12.09.2009 o 03.14 hod. telefonicky oznámil na policajnú linku 158 v Prešove 24 ročný muž z Ľubotíc, že bol spolu s 24 ročným kamarátom z Trnkova napadnutý skupinkou ľudí na parkovisku na Ul. Hurbanistov . Policajti pri vyšetrovaní zistili , že jeden z páchateľov, fyzicky napadol mladého muža z Trnkova tak že ho začal udierať do tváre a napadnutý muž keď spadol na zem , tak útočník ešte doň kopal. Priemerná dĺžka liečenia poškodeného spojená s práceneschopnosťou je odhadnutá na 30 - 35 dní.
Následne pristúpil k tam zaparkovanému osobnému autu, ktoré patrí poškodenému začal skákať po prednej kapote, odkopol ľavé predne spätné zrkadlo a kabelkou vytvoril ryhu na predných spolujazdcových dverách. Na vozidle tak vznikla škoda vo výške 400, -Eur. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva a v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Vyšetruje Obv.odd. PZ Prešov - Juh
 

Vyberte región